Inspiratie

De trendkleuren van 2025!

De trendkleuren van 2025!

Het is weer zo ver: de onthulling van de trendkleuren van 2025. Wij hebben ernaar uitgekeken! Elk jaar is het weer spannend om te ontdekken welke kleurentrends het komende jaar gaan domineren. De toonaangevende verfmerken Histor, Flexa en Karwei hebben hun verfkleuren voor 2024 gepresenteerd. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de nieuwste trends en bieden volop inspiratie voor je interieur. Kleurgebruik in huis vormt niet alleen de basis, maar kan ook de sfeer in elke ruimte bepalen.

Dit jaar zien we een prachtige combinatie van kleuren die verschillende sferen oproepen, van luxe en rust tot speelsheid en optimisme. De kleurentrends van 2025 bieden voor elk interieur een passende tint. Of je nu op zoek bent naar een warme, elegante uitstraling, een frisse en levendige sfeer of juist een kalme en serene basis. De interieurkleuren van 2025 brengen energie en stralen creativiteit uit. Wij vertellen hoe je met deze trendkleuren je interieur kunt transformeren!

De trendkleuren van verschillende merken

1. Histor trendkleur 2025: Amethyst Shadow
2. Flexa trendkleur 2025: True Joy
3. Karwei trendkleur 2025: Brooklyn Blue

1. Histor trendkleur 2025: Amethyst Shadow

We trappen af met de kleur van het jaar van Histor: Amethyst Shadow. Deze prachtige, diep aubergine-paarse tint met een mauve ondertoon is zowel krachtig als verfijnd. Amethyst Shadow straalt mystiek en elegantie uit. Het vormt de perfecte basis voor creatieve kleurcombinaties. Met zijn rijke, donkere uitstraling brengt deze tint een vleugje luxe en rust in elke ruimte.

Je kunt de kleur Amethyst Shadow combineren met neutrale aardse tinten voor een ingetogen look, maar je kunt ook gaan voor speelsere accenten voor een meer creatieve sfeer. Deze trendkleur van 2025 past perfect in een tijd van zelfbewustzijn en een gewaagd interieur. Naast dat Amethyst Shadow de trendkleur is van Histor, is deze energieke tint ook de trendkleur van Sigma.

Histor trendkleur 2025: Amethyst Shadow

Bron: verf.nl

2. Flexa trendkleur 2025: True Joy

De tweede kleurtrend van 2025 is True Joy van Flexa. Het is een vrolijke geeltint die je interieur direct opfleurt. True Joy staat voor optimisme, trots en creativiteit. Deze kleur brengt energie zonder overweldigend te zijn. Het is perfect voor elke ruimte waar je een positieve sfeer wilt creëren. Flexa heeft drie kleurverhalen ontwikkeld die bij deze gele tint passen. Elk geïnspireerd door ambacht, horizonverbreding en trots.

True Joy komt prachtig tot zijn recht in lichte, open ruimtes zoals keukens, eetkamers of speelhoeken. Hier roept deze kleur echt een levendige, uitnodigende sfeer op. Combineer True Joy met zachte neutrale kleuren zoals warm wit of lichtgrijs voor een subtiele, frisse look. Ook kun je juist gaan voor diepe aardetinten voor een speels contrast. Deze kleur werkt goed met houten meubels of accessoires van natuurlijke materialen, zoals rotan en linnen. Hierdoor creëer je een warme en gezellige uitstraling. Ontdek ons stappenplan voor een sfeervol interieur!

Flexa trendkleur 2025: True Joy

Bron: Flexa

3. Karwei trendkleur 2025: Brooklyn Blue

Brooklyn Blue van Karwei is een kleur die de energie van New York ademt. Met zijn koelblauwe ondertonen creëert deze kleur zowel levendigheid als kalmte. Deze kleurtrend is ideaal voor wie zijn interieur wil vernieuwen met een moderne, stedelijke touch. Brooklyn Blue werkt goed als accentkleur in de woonkamer of slaapkamer. Deze kleur combineert perfect met subtiele tinten zoals Mushroom Beige en Organic Green voor een serene, moderne uitstraling.

Deze kleur is supermooi voor een open leefruimte, waar hij rust en balans brengt zonder overweldigend te zijn. Voeg grote, strakke meubels en robuuste materialen toe voor een krachtige, urban look die zowel stoer als stijlvol is. Ook kun je zachte stoffen en transparante materialen toevoegen voor een meer harmonieus contrast. Brooklyn Blue biedt de ideale mix van stedelijke energie en natuurlijke rust.

Karwei kleurenpalet 2025

Bron: Karwei

Overige trendkleuren van 2025

De overige interieurkleuren van 2025 omarmen warme aardetinten zoals bordeauxrood, zalmroze, aubergine en olijfgroen. Bordeauxrood springt eruit met een chique, boutique-stijl vibe, terwijl het zachte zalmroze perfect samenwerkt met beige voor een rustige uitstraling. Aubergine voegt een vleugje mystiek toe en komt mooi tot zijn recht naast andere aardetinten. En dan is er olijfgroen, een rustgevende tint die elke ruimte in balans brengt en een natuurlijke, harmonieuze sfeer creëert.

Kom verf shoppen bij De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij geïnspireerd om jouw huis te verven in de nieuwe kleuren van 2025? Wij staan voor je klaar bij De Bossche WoonBoulevard! Onze medewerkers kunnen jou advies geven over welke kleuren passen in jouw interieur. Daarnaast hebben wij in onze winkels genoeg inspiratie en worden al jouw vragen beantwoord door de specialisten. Bij Praxis kun je kiezen uit 35.000 verschillende kleuren. Ook kun je jouw eigen kleur laten mengen. Zo kun je jouw interieur een persoonlijke uitstraling geven. Daarnaast kun je terecht bij de verfspecialisten bij Ernes of Kwantum!

Wil jij na het scoren van de mooiste kleuren zelf aan de slag gaan met verven? Bekijk dan eerst ons stappenplan om je muur te verven!