Inspiratie

4 leuke en sfeervolle tuindecoratie ideeën!

4 leuke en sfeervolle tuindecoratie ideeën!

Ben jij op zoek naar leuke dingen voor in de tuin? Leuke tuinaccessoires en sfeervolle decoratie zijn natuurlijk heel belangrijk. Of je nu een knus hoekje wilt creëren voor ontspanning of een levendige sfeer, wij zetten 4 tuindecoratie ideeën voor je op een rijtje waarna jij aan de slag kunt gaan met een makeover van je tuin. Ontdek hoe je met kleine toevoegingen een grote impact kunt maken!

4 tuindecoratie ideeën

1. Trendy tuinaccessoires
2. Kleurrijke bloemen en planten
3. Sfeervolle buitenverlichting
4. Seizoensdecoratie

1. Trendy tuinaccessoires

Trendy tuinaccessoires kunnen je buitenruimte meteen transformeren en een hele andere uitstraling geven. Verspreid bijvoorbeeld gezellige lantaarns door je tuin, voeg een schommelstoel of hangmat toe of ga voor een tafel met een dienblad met kaarsen en waxinelichtjes. Ga voor weerbestendige kussentjes en voeg wat gezellige wand- of vloerkleden toe voor een huiselijk gevoel. Trendy materialen voor in de tuin zijn onder andere roestvrijstaal, bamboe en gevlochten kunststof. En ook nog eens duurzaam. Deze materialen kun je toevoegen in elke tuin!

Tuinmeubelshop trendy tuinaccessoires

2. Kleurrijke bloemen en planten

Kleurrijke bloemen en planten zijn essentieel om leven en kleur in je tuin te brengen. Kies voor een mix van vaste planten en seizoensbloemen zodat je het hele jaar door kleur hebt. Planten zoals lavendel, geraniums en zonnehoedjes zijn levendig en trekken vlinders en bijen aan. Overweeg om bloemen in groepjes van dezelfde kleur te planten voor een kleurrijke uitstraling. Ook kun je hoogteverschillen creëren met plantenbakken en hangende potten, wat zorgt voor een dynamische beleving in je tuin.

Extra tip: ga voor een kruidenmuurtje. Niet alleen praktisch, maar ook een sfeervolle en gezellige toevoeging aan je tuin.

Praxis kleurrijke bloemen en planten

3. Sfeervolle buitenverlichting

Je zult versteld staan hoe sfeervolle buitenverlichting je tuin meteen een gezellige uitstraling geeft. Denk aan slingerlampjes, lantaarns, spotjes of tuinfakkels. Deze toevoegingen aan je tuin verlengen niet alleen de tijd die je buiten kunt doorbrengen, maar voegen ook extra sfeer toe aan je tuin. Plaats verlichting langs tuinpaden, rondom zithoeken of bij de ingang van je tuin. Ook kun je een lichtspot toevoegen op een mooie boom in je tuin, waardoor je deze echt in de spotlights zet!

Extra tip: plaats een vuurkorf in je tuin. Niets zo sfeervol als met elkaar rond het vuur zitten!

4. Seizoensdecoratie

Seizoensdecoratie is een leuke manier om je tuin door het jaar heen steeds weer een nieuwe uitstraling te geven. In de herfst kun je bijvoorbeeld pompoenen gebruiken, terwijl in de winter lichtsnoeren en groenblijvende planten een sfeervolle uitstraling creëren. De lente vraagt om kleurrijke bloemen en zomerse decoraties. Deze seizoensgebonden veranderingen houden je tuin interessant en hierdoor kun je experimenteren!

Op zoek naar meer inspiratie voor je tuin? Geen probleem! Ontdek onze blog met tips om meer privacy in je tuin te creëren, tips voor een onderhoudsvrije tuin of tips voor een gezellige loungetuin!

seizoensdecoratie tuinen

Wat is leuk om aan je schutting te hangen?

Je schutting kan veel meer zijn dan alleen een functioneel element in je tuin. Wij hebben genoeg inspiratie voor je om hiermee aan de slag te gaan! Hang bijvoorbeeld verticale tuinbakken op gevuld met kleurrijke bloemen en kruiden, waardoor je niet alleen ruimte bespaart, maar ook een levendige uitstraling creëert. Of voeg leuke vogelhuisjes toe om je tuin letterlijk te laten leven. Daarnaast zijn er ook leuke schilderijen of wandkleden die bestendig zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waarmee je een toffe uitstraling creëert. Ook kun je hangende tuinspiegels aan je schutting toevoegen om diepte, ruimte en charme te creëren! En wil je gaan voor een andere kleur? Dan kun je ook gewoon je schutting een lik verf geven!

Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard en creëer een sfeervolle tuin!

Ben jij geïnspireerd om jouw tuin een makeover te geven? Van het toevoegen van trendy tuinaccessoires, bloemen en planten tot sfeervolle buitenverlichting en seizoensdecoratie. Bij De Bossche WoonBoulevard kun je terecht bij onder andere Tuinmeubelshop, JYSK, Kwantum en Praxis. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en advies te geven.